Hörlurar med fantastiskt ljud

Idag äger de flesta som har en mobiltelefon ett par hörlurar, något som inte var fallet för tio år sedan. Utvecklingen av hörlurar har de senaste åren skjutit i höjden vilket har lett till att vi fått bättre ljud och smartare handsfree headsets till både datorn och mobilen.

In-ear hörlurar till alla format

Den vanligaste och billigaste typen av hörlurar går under namnet in-ear hörlurar, det är dessa som brukar följa med när man köper nya mobiltelefoner. Dessa hörlurar är små och smidiga att ha med sig, samtidigt som de kan ge ifrån sig ett riktigt bra ljud. Beroende på vilken kvalitet man vill ha på ljudet – och främst basen – så kommer in-ear hörlurar i många olika prisklasser. Det finns även handsfree headsets som använder sig av in-ear tekniken, vilket innebär att du bara ploppar in hörluren i örat och riktar den lilla mikrofonen mot munnen.

Young man listening music in the car

Headset till arbetet

Alla kundtjänst- och supportärenden idag sköts via en dator och ett headset. Det är därför viktigt att företagen införskaffar headset som passar alla anställdas öron och som är bekväma att använda flera timmar om dagen. Genom att välja handsfree headsets som har röststyrningsfunktioner behöver du inte ens sitta vid datorn när du tar samtalen, något som kan effektivisera ditt arbete avsevärt. Även för dig som har familj eller vänner i andra länder och ofta samtalar över Skype kan ett bra headset vara en smart investering.

Bullerreducering ger ett bättre ljud

Ett problem som kan uppstå när man pratar med någon via ett headset, eller bara lyssnar på musik, är att buller i omgivningen stör ljudupplevelsen. Därför finns det företag, bland annat Jabra, som tillverkar hörlurar och handsfree headsets med inbyggd bullerreducering. Sitter du i ett öppet kontorslandskap kommer ljudet från dina kollegor att försvinna så fort du tar på dig hörlurar med denna funktion. Det är också en bra lösning för dig som pendlar med buss eller tåg och störs av alla ljud omkring dig när du bara vill vila.

Hörlurar vs högtalare

Alltsedan hörlurar av olika slag blev var mans egendom har man kunnat stöta på diskussioner om huruvida högtalare har bättre ljud än hörlurar. Det är oftast handsfree headsets som får ta den skarpaste kritiken då tanken är att den trådlösa överföringen försämrar ljudkvaliteten. Men efter diverse tester och undersökningar har det visat sig att hörlurar i allmänhet kan ge ett mycket klarare ljud än även de mest avancerade högtalarna. Man har även kunnat påvisa att trådlös överföring inte påverkar ljudkvaliteten, vilket innebär att man kan få lika bra – eller bättre – ljudupplevelse med trådlösa hörlurar som med vanliga hörlurar eller högtalare.

Spela spel med headset

Att spela dator- eller TV-spel är ett nöje som lockar väldigt många. För de andra i hushållet kan ljuden från spelen snabbt bli påfrestande; därför är det vanligt att man spelar med headset. Genom att spela med handsfree headsets kan du både få ut det mesta möjliga av spelets ljudeffekter och samtidigt kommunicera med de andra som är med i spelet. Majoriteten av alla headsets till datorn idag stödjer någon form av surroundupplevelse, vilket kan ge dig övertag i spelet genom att du får en tydligare bild av varifrån plötsliga ljud kommer.

Rätt hörlurar förstärker ljudupplevelser

Med handsfree headsets som passar dina öron kan du både bli mer produktiv på jobbet, samt få möjlighet att avnjuta film, musik och spel på en helt annan nivå. Så varför inte göra slag i saken och köpa nya hörlurar? Det är bästa sättet att få äkta surroundljud utan att investera tiotusentals kronor i ett avancerat system.